Lupta
20 Flares 20 Flares ×

De prea multe ori şi în contexte variate am auzit întrebarea: „De ce să mai lupţi?”. Tradusă ea ar însemna: de ce să te stresezi pentru ceva ce pare că va avea rezultatul contrar dorinţelor tale? De ce să îţi risipeşti energia pe ceva ce pare pierdut sau, în cel mai bun caz, foarte dificil de atins?

În mintea mea, răspunsul e foarte simplu: sunt situaţii în viaţă (majoritatea) în care vrei să lupţi, vrei să mergi mai departe. Nu pentru că eşti pinguinul ăla rătăcit care la un moment dat se rupe de colonie şi se duce pe câmpuri, sortit pierzaniei. Ci pentru că ceea ce faci şi vei face e relevant pentru tine. E şansa ta de a spune ce vrei, răspicat şi în faţa tuturor, e alegerea ta. Cealaltă alegere e renunţarea sau resemnarea. Ori pentru că ţi-e frică, ori pentru că nu e o cauză în care crezi cu adevărat. Să zici totuşi că vrei, să ţipi că susţii ceva din toată inima şi apoi să te retragi e fals. Iar asta e valabil în politică, în dragoste, în carieră.

Efortul alegi să îl faci numai şi numai pentru tine, egoist, pentru că e în ADN-ul tău şi al meu să ne căutăm fericirea. Chiar dacă e pe un vârf ascuţit de munte sau într-o groapă pe fundul oceanului. În luptă eşti singur, nu există delegarea responsabilităţii, nu ia nimeni loviturile pentru tine. Se poate să mergi pe un drum greşit, să câştigi doar o luptă, dar nu şi războiul, să nu mai găseşti motivaţia de a continua. Aşa cum se poate să reuşeşti, să ajungi acolo unde ai văzut în mintea ta că vrei să fii. Atunci şi senzaţia că ai rezistat, ţi-ai testat limitele, ai mers mai departe, ai mers până la capăt, e tot exclusiv a ta. Ca o ciocolată pe care nu trebuie să o împarţi cu nimeni.

Cu ceva timp în urmă am primit de la o bună prietenă o brăţară de aia cu fir roşu şi mesaj. Pe a mea scrie Where there’s a will there’s a way. Cu alte cuvinte, atât timp cât chiar vrei, lupta e doar calea şi doar tu ştii când să te opreşti. Deci, vrei?

20 Flares Twitter 0 Facebook 20 20 Flares ×

Written by Anamaria

Crescută pe dealuri și prin copaci, am trecut prin liceu teatral, am studiat științe politice, am job într-o corporație și VISEZ. Ziua, noaptea, la prânz, dimineața. Nu sunt o persoană matinală. Mai multe informații găsești aici

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *