Julituri
42 Flares 42 Flares ×

Când eram mică se întâmpla des să cad. De cele mai multe ori în genunchi. Şi in cioburi sau colţuri de pietre. Picioarele mele erau o expoziţie de semne de bună purtare, adunate de-a lungul anilor.

Chiar şi când mai crescusem şi credeam că am stăpânit arta mersului biped, o secundă de neatenţie visătoare mă arunca pe asfalt. Acelaşi efect l-au avut şi primele plimbări cu bicicleta (pentru care şi acum am un imens respect combinat cu o mare frică).

Rezultatul a fost că mi-am urât genunchii o mare parte a existenţei. Când orice puştoaică ardea de nerăbdare să-şi dezgolească picioarele în fuste mini, eu trăgeam de orice material îndrăznea să treacă de limita mea mental impusă, limita de confort şi siguranţă. Priveam cu o admiraţie aproape sacră epidermele intacte ale fetelor cuminţi şi îmi blestemam copilăria prea plină de energie. Nu eram imperfectă, eram defectă.

Când am înţeles că eu nu pot fi eu fără cicatricile alea mult blestemate, pierdusem ani de neîncredere sau de încredere în superficial. Între timp, am descoperit că se poate cădea şi altfel, prin dezamăgiri şi piedici puse de oameni apropiaţi. Că orice julitură o iei cu tine, pui un plasture pe ea, aştepţi să se vindece. Şi oricât ai încerca să ascunzi nenorocitele alea de semne sub zâmbete sau mătăsuri, cineva tot le va vedea. Când îţi vei dori mai puţin. Iar la final, te vei fi minţit pe tine şi îi vei fi minţit şi pe cei de lângă tine.

Am hotărât să mă împac cu imperfecţiunile mele fizice, cum am hotărât să mă împac şi cu momentele de naivitate şi idealism pe care le-am oferit poate cui nu trebuia. Chiar şi cu cele viitoare. N-am găsit alifii magice, doar răbdare şi persoane de braţul cărora m-am sprijinit când mă încăpăţânam să merg pe garduri. Altfel, cred în echilibru. Nu bate gravitaţia, dar o mai păcăleşte puţin.

42 Flares Twitter 0 Facebook 42 42 Flares ×

Written by Anamaria

Crescută pe dealuri și prin copaci, am trecut prin liceu teatral, am studiat științe politice, am job într-o corporație și VISEZ. Ziua, noaptea, la prânz, dimineața. Nu sunt o persoană matinală. Mai multe informații găsești aici

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *