7 sfaturi de care ţin cont
17 Flares 17 Flares ×

Pentru că am întâlnit şi întâlnesc oameni mai înţelepţi decât mine încerc să profit de experienţa lor. De prin anii adolescenţei am adoptat ideea listei cu sfaturi pentru mine pe care o reviuiesc periodic. Acum are forma asta şi e utilă mai ales în momentele în care mă mai rătăcesc prin propria existenţă. Că se mai întâmplă. 🙂

Oamenii nu se schimbă. Se adaptează, sunt capabili de mici compromisuri, atât. Orice încercare de a modela pe cineva după gusturile proprii e risipă de energie.

Bazează-te pe tine in ceea ce faci, nu depinde de alţii. Să ceri ajutorul e ok, să aştepţi ca altcineva să îţi facă treaba e fantezist. Nimeni nu visează pentru tine şi nimeni nu îţi transformă visele in realitate.

Schimbarea e grea, dar de cele mai multe ori necesară. În relaţii, la job, în ceea ce faci cu timpul tău. Zona de confort nu are ziduri, decât cele create de propria imaginaţie.

Ştii mai multe, ai mai multe şanse să reuşeşti. Investeşte timp şi bani în ceea ce îţi place, dezvoltă-te constant, testează-ţi limitele. Cursuri, conferinţe, sporturi noi.

Eşti ceea ce gândeşti. Părerea celorlalţi poate fi relevantă, dar nu te defineşte. Acceptă critica, fii flexibil, dar respectă-ţi principiile.

Trăieşte în prezent. Nu regreta trecutul şi nu idealiza viitorul. Fiecare clipă e unică şi poate fi ultima, intensitatea ei depinde doar de tine.

Fii pozitiv. Ţine aproape oameni pozitivi. E demonstrat ştiinţific că zâmbetul sincer are efecte terapeutice şi te face mai atrăgător în ochii celorlalţi.

Life is a journey, not a destination.

17 Flares Twitter 0 Facebook 17 17 Flares ×

Written by Anamaria

Crescută pe dealuri și prin copaci, am trecut prin liceu teatral, am studiat științe politice, am job într-o corporație și VISEZ. Ziua, noaptea, la prânz, dimineața. Nu sunt o persoană matinală. Mai multe informații găsești aici

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *